We hebben op deze pagina van veelgestelde vragen een opsomming geplaatst van vragen die we -bij wijze van spreken- dagelijks voorgelegd krijgen. Zit de vraag van u er nu niet bij laat dit ons dan weten door te bellen met 0172-612774 of te mailen naar info@beddenspeciaalzaak.nl zodat we deze mogelijk kunnen toevoegen aan deze pagina.
Sommige vragen gaan we door middel van een aparte pagina verder op in wat kan betekenen op dat u de vraag en het antwoord nogmaals tegenkomt op onze site waarbij er dan nog verder wordt ingegaan op de vraag of advies onzerzijds om u zo volledig als mogelijk te kunnen helpen met alle te maken afwegingen rondom de aanschaf of misschien ook wel problemen met een bed.
heeft u een andere vraag? neem dan met ons contact op
Nieuwe bedden hebben een (de éne keer wat meer dan de andere keer, dit afhankelijk van de produktopbouw) groot ondersteunend en corrigerend vermogen, wat nu éénmaal een correctie in uw lichaam te weeg kan brengen. Gemiddeld kan dit “wennen” 3 tot 8 weken voortduren.
Stelregel hierin is dat u bij uw lichaamslengte 10 tot 15 cm. telt om uw ligcomfort optimaal te kunnen beinvloeden. Wij hebben overigens ook voor lange mensen prima oplossingen met de juiste bedlengte zelfs tot 240 cm. lengte.
Dat is per mens verschillend dit vanwege verschil in lichaamslengte’s en/of de lichamelijke gesteldheid etc. Vuistregel is over het algemeen dat de hoek tussen onder- en bovenbeen 90º of iets meer is. Let daarbij ook op het feit dat u in het éne bed wat meer kan “wegzakken” dan het andere bed aangezien de soeplesse daarin een rol speelt. De juiste comforthoogte is dan ook een onderwerp wat we in ons advies aan u ter sprake zullen brengen.
De levensduur is niet alleen afhankelijk van het materiaalgebruik in een matras maar ook van lichamelijke eigenschappen zoals gewicht van een mens maar vooral transpiratie, etc.
Wat voor u de juiste matras is en wat u daar van mag verwachten adviseren wij u graag! Neem voor meer informatie dan ook graag contact met ons op.
Deze praktische vraag is snel te beantwoorden. Wij nemen de oude matrassen of complete ledikanten mee, weliswaar wanneer daar de aanschaf van een soortgelijk produkt tegenover staat. De reden dat we dit doen is tweeledig. We ontzorgen daarmee onze (en mogelijk u) klanten en daarnaast hebben we de contacten met een hulporganisatie waardoor grofweg 50 tot 75% van de door ons ingenomen produkten weer ingezet worden voor mensen die daar zelf geen mogelijkheden meer voor hebben.
Op een boxspring kan bijna elke soort matras worden toegepast met uitzondering van traagschuim (of visco-elastisch schuim), ook hierbij blijft een hoog vochtregulerend vermogen belangrijk.Bij pocketvering matrassen is het vooral de samenstelling van de afdeklagen waar rekening dient te worden gehouden en daarnaast het type pocketveer om een instabiele ligging te voorkomen.
Op een spiraal is een binnenvering- (komt wel steeds minder voor) of pocketveringmatras doorgaans een veelvoorkomende keuze. Niettemin kan een schuimrubbermatras op basis van natuurlatex ook prima worden gecombineerd met een spiraal mits er maar rekening wordt gehouden met de hoogte van de matras en de stramheid (stevigheid).
heeft u meer vragen? neem dan met ons contact op
Kijken we nu naar de mogelijkheden in bedden en we lichten ze er één voor één even uit dan zijn in algemene zin dit de groepen van bedbodems waaruit een keuze kan worden gemaakt met dien verstande dat ventilatie ook weer (negatief) beinvloed kan worden door de toepassing van een ledikant met zijkanten die doorlopen tot de vloer of simpelweg een slecht geventileerde slaapkamer of woning.
Wat naast dit alles ook van belang is om te weten: Gewicht van een mens is niet de belangrijkste factor die de levensduur van een matras beïnvloed daarentegen geldt dit wel voor transpiratievocht. Dus hoe beter de ventilatie des te langer zal de levensduur van een matras zijn.
- de leeftijd van de matras
- het veranderen van de lichaamsconditie (ouder worden)
- het geconfronteerd worden met een ziekte als voorbeeld: reuma
dit komt weliswaar voor in allerlei varianten - rug- of lichaamsproblemen door externe factoren, denk daarbij
aan een sportblessure, ongeluk, verkeerd tillen etc.
Een topper matras, of topdekmatras, topmatras etc. is in feite een extra comfortlaag welke bovenop de bestaande matras kan worden gelegd, dit kan natuurlijk een uitkomst bieden voor diegene die pijnlijke schouders of heupen krijgt tijdens het slapen, ook kan het een wat stabielere ligging doen ontstaan wat kan bijdragen tot een verbetering van de slaap. Maar een topper matras zal nooit de oplossing zijn voor het verbeteren van het slapen op een reeds versleten matras, daar is namelijk veelal de topper matras te dun voor.
wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies of maak een afspraak in onze winkel
wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies of maak een afspraak in onze winkel
Een feit is dat de functie van een matras en bedbodem op elkaar zijn of worden afgestemd. Door de grote variatie’s van de matraskarakters (soepel, medium of stevig), welke ontstaan door de gebruikte materialen in matraskernen, is het noodzaak om met de bedbodem-keuze rekening te houden. Dus voor de éne matras is een lattenbodem geschikt maar bij de andere matras kan dat een spiraalbodem of boxspring zijn. Wat en welke bodem is bij welke matras geschikt? Hoe u kunt constateren of de bedbodem die in uw bezit is aan vervanging toe is?
wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies of maak een afspraak in onze winkel
wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies of maak een afspraak in onze winkel
wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies of maak een afspraak in onze winkel
Wel zijn lichaamslengte, bouw en lichaamsgevoeligheid daarnaast belangrijke ingrediënten, die weliswaar kunnen veranderen bij aankomen of afvallen maar de leeftijd en algehele lichaamsconditie hebben daar nog veel meer invloed op.
Als u nu van jongs af aan op uw buik slaapt betekent dat nog steeds niet, dat dit uw voorkeurshouding is. U heeft misschien al die jaren op een te hard bed gelegen waardoor u simpelweg niet lekker op de zij liggen kon. Inzichten van de laatste jaren leert ons wel dat je deze voorkeurshouding lang niet altijd kan afleren, immers bepalen we als mens zelf waar we ons wel of niet lekker bij voelen, we zullen dan ook met ons advies daar zeker rekening mee houden wat natuurlijk dan nog steeds niet wegneemt dan de buikslaaphouding niet de meest optimale is.
wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies of maak een afspraak in onze winkel
wenst u meer informatie? bel ons voor meer advies of maak een afspraak in onze winkel